2020知到答案 国际结算(2020春夏) 完整智慧树网课章节测试答案-veiiccveiicc-沉梦网络

2020知到答案 国际结算(2020春夏) 完整智慧树网课章节测试答案

第一章 单元测试

1、单选题:
What service isn’t provided by SWIFT?
选项:
A:interbank file transfer
B:message transmission
C:financial businesses
D:financial application
答案: 【financial businesses

2、多选题:
What is the advantage of SWIFT services?
选项:
A:fast
B:cheap
C:reliable
D:secure
答案: 【fast;cheap;reliable;secure

3、单选题:
What’s not a correct statement about SWIFT?
选项:
A:The headquarter of SWIFT is at Brussels.
B:It is a computerized international telecommunications system.
C:The most important service provided by SWIFT is interbank file transfer.
D:Messages are standardized formatted.
答案: 【The most important service provided by SWIFT is interbank file transfer.

4、单选题:
What’s not a correct statement about international settlements?
选项:
A:The banks are the center in the course of settlements.

B:It is financial activities.
C:settlements among countries
D:Cash transfer is the main method.
答案: 【Cash transfer is the main method.

5、多选题:
What services can SWIFT provide?
选项:
A:financial application
B:interbank file transfer
C:policy cooperation
D:financial businesses
答案: 【financial application;interbank file transfer

6、单选题:
Transfer payments are payments by (  ).
选项:
A:silver
B:gold
C:cash
D:financial instruments
答案: 【financial instruments

7、多选题:
Cash payments include payments by (    ).
选项:
A:gold
B:silver
C:check
D:cash
答案: 【gold;silver;cash

8、多选题:
International settlements serve for (    ).
选项:
A:financial transactions
B:payments between governments
C:goods trade
D:service trade
答案: 【financial transactions;payments between governments;goods trade;service trade

9、判断题:
SWIFT: society for worldwide interbank financial telecommunications, a computerized international telecommunications system that, through standardized formatted messages, rapidly processes and transmits financial transactions and information among its members around the world.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、判断题:
International payments or international settlements are financial activities conducted among different countries in which payments are effected or funds are transferred from one country to another in order to settle accounts, debts, etc., emerged in the course of political, economic or cultural contacts among them.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

第二章 单元测试

1、多选题:
What services are provided by correspondent bank (   ).

选项:
A:Collecting checks, drafts, and other credit instruments.
B:Making credit investigation of firms that borrow in the open market.
C:Providing banks with funds/loans in case of need.
D:Providing banks with foreign exchange facilities, including commercial and traveler’s checks.
答案: 【Collecting checks, drafts, and other credit instruments.;Making credit investigation of firms that borrow in the open market.;Providing banks with funds/loans in case of need.;Providing banks with foreign exchange facilities, including commercial and traveler’s checks.

2、单选题:
What is a correct statement about vostro account?
选项:
A:It’s our bank’s account in the book of an overseas bank denominated in foreign currency.
B:It’s a due to account.
C:It’s purpose is to facilitate international payments and settlements abroad.
D:It’s a due from account.
答案: 【It’s a due to account.

3、单选题:
Which system adopts a netting payment system? (    )
选项:
A:Chaps
B:Target
C:Fedware
D:Chips
答案: 【Chips

4、判断题:
Fedware is a system of RTGS.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、判断题:
Chips is a system of RTGS.
选项:
A:错
B:对
答案: 【

6、多选题:
What is the advantage of netting payment system?
选项:
A:less settlement risks
B:more powerful processing capacities
C:efficient
D:secure
答案: 【more powerful processing capacities;efficient

7、判断题:
Vostro account is a due to account.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、多选题:
What is a correct statement about Chips?
选项:
A:It’s acronym for Clearing House Interbank Payment System.
B:It’s member banks are commercial banks in New York.
C:It’s a netting system.
D:It’s operated by the New York Clearing House Association.
答案: 【It’s acronym for Clearing House Interbank Payment System.;It’s member banks are commercial banks in New York.;It’s a netting system.;It’s operated by the New York Clearing House Association.

9、判断题:
Fedware is operated by Fed reserve system.
选项:
A:错
B:对
答案: 【

10、判断题:
RTGS means each payment order is settled immediately upon its entry into the system in its entire (gross) amount.
选项:
A:错
B:对
答案: 【


沉梦网络 » 2020知到答案 国际结算(2020春夏) 完整智慧树网课章节测试答案

提供最优质的资源集合

立即查看 了解详情