2020智慧树答案 跨文化交际-2019春夏 最新知到章节测试答案-代刷啦网课小助手veiicc-沉梦博客

2020智慧树答案 跨文化交际-2019春夏 最新知到章节测试答案

第二章 单元测试
1、单选题:
1.Which of the following statements is TRUE of collectivism?

选项:
A:Collectivists tend to draw attention to themselves and express unique opinions.

B:Collectivist cultures are described as “I” cultures.
C:Members of collectivist cultures value open discussion of disagreement.

D:Uniformity and conformity are stressed in collectivist cultures.

答案: 【Uniformity and conformity are stressed in collectivist cultures.

2、单选题:
2. Just now I suddenly realized that I was totally to blame. I’ll just have to face the music. The underlined part here means .

选项:
A: to accept responsibility for a mistake
B: to go to see the person who is in charge and ask what has gone wrong
C:to go to a concert and forget anything else by enjoying the music
D:to relax oneself by listening to the music alone
答案: 【 to accept responsibility for a mistake】
3、单选题:
3. Bob is great! He always plays the game. The underlined part has the same meaning as .

选项:
A:plays various games
B: helps others when playing games
C:takes something as a game without caring too much
D:behaves in a fair and honorable way
.

答案: 【behaves in a fair and honorable way
.

4、单选题:
4.Which of the following first names is shortened as “Bob”?

选项:
A: Peter

B: Robert
C: Robert
Alexander

D: William
答案: 【 Robert】

5、单选题:
5.If you received an English invitation to a formal western banquet but could not attend it, what would be an appropriate action?

选项:
A:Accept the invitation but then not attend.
B:Ask a colleague to phone a refusal.
C:Write a reply informing the host/hostess that you could not attend the banquet.
D:Ask a friend to attend the banquet for you
答案: 【Write a reply informing the host/hostess that you could not attend the banquet.】
6、单选题:
6.Your American colleague has just had her hair dyed green. She is expecting your comment. What would you say appropriately?

选项:
A:”It looks much better.”

B:”Your hair is as green as tree leaves.”
C:”It’s too green. I don’t like the color.”
D: “It looks good.”
答案: 【 “It looks good.”】

7、单选题:
7.Your classmate from Britain would like to borrow your computer this weekend. Unfortunately, you need to use it at the same time. How would you refuse the request politely?

选项:
A: “Sorry, I cannot lend it to you.”
B: “Yes, but you need to give it back to me as soon as possible.”
C:”I’d love to, but I’m afraid I’ve got a lot of things to type up as well.”
D: “Well, why don’t you borrow one from someone else?”
答案: 【”I’d love to, but I’m afraid I’ve got a lot of things to type up as well.”】
8、单选题:
8.Trying to explain rock music to your grandfather is just like dui niu tan qin ( 对 牛 弹琴)-playing violin to a bull. The corresponding English expression is .

选项:
A:throwing pearls to a pig
B:casting diamonds to a dog
C:casting pearls before swine
D: throwing diamonds to a goat
答案: 【casting pearls before swine】
9、单选题:
9.The idiom “by the skin of one’s teeth” means .

选项:
A:very thin
B:hard and flexible
C:only just
D:one’s sense of right and wrong
答案: 【only just】
10、单选题:
10.What does the ring gesture (you form an “O” by holding the tip of your forefinger to the tip of your thumb) mean in Britain?

选项:
A: Something is expensive.
B:I will kill you
C:Something is good.
D: Something is worthless.
答案: 【Something is good.】
11、单选题:
11. _____ is behaviors such as gestures, body movements, facial expressions, and eye contact.

选项:
A:Olfactory
B:Kinesics
C:Haptics
D:Chromatics
答案: 【Kinesics】
12、单选题:
12. _____ is the study of communications sent by the eyes.

选项:
A:Kinesics
B:Oculesics
C:Haptics
D:Chromatics
答案: 【Oculesics】
13、单选题:
13. _____ is the study of how people perceive and use time.

选项:
A:Chronemics
B:Proxemics
C:Kinesics
D:Oculesics
答案: 【Chronemics】
14、单选题:
14. _____is the traditional way of greeting in Northeast Asian countries like Korea and Japan.

选项:
A:Handshake
B:Embracing
C:Bowing
D:Firm handshake
答案: 【Bowing】
15、单选题:
15. _____ refers to intentional use of non-spoken symbol to communicate a specific message.

选项:
A:Nonverbal communication
B:Proxemics
C:Chronemics
D:Olfactics
答案: 【Nonverbal communication】
16、单选题:
16. _____ is the way we use fixed space and personal space.

选项:
A:Kinesics
B:Olfactics
C:Proxemics
D:Haptics
答案: 【Proxemics】
17、单选题:
17. _____refers to manners and behaviors considered acceptable in social and business situation.

选项:
A:Embracing
B:Etiquette
C:Bowing
D:Handshake
答案: 【Etiquette】
18、单选题:
18. _____is a physical link between two persons.
   A. Embracing
B. Gift giving
   C. Tipping
D. Handshake

选项:
A:Embracing
B:Gift giving
C:Tipping
D:Handshake
答案: 【Handshake】

19、单选题:
19. Haptics refers to communicating through the use of __________contact.

选项:
A:smell
B:voice
C:eyes
D:bodily
答案: 【bodily】
20、单选题:
20. 4 feet to 12 feet, the distance between salespeople and customers and between people who work together, is called _______ zone.

选项:
A:social
B:public
C:intimate
D:personal
答案: 【intimate】


沉梦博客 » 2020智慧树答案 跨文化交际-2019春夏 最新知到章节测试答案

提供最优质的资源集合

立即查看 了解详情